dinsdag 24 juli 2012

DAG 16: Castrojeriz – Mansilla de las Mulas : 126 km



Ja er bestaan nog meer verlaten, dorder, desolater en uitgestrektere landschappen dan de franse Landes : de spaanse Campos tussen Fromista en Sahagun! Over een afstand van ongeveer 60 km zie je enkel geoogste graanvelden afgewisseld met dor braakland. Het aantal dorpjes daartussen zijn op één hand te tellen en bestaan gemiddeld uit één boerderij en vijf bouwvallige huizen. Over een afstand van ongeveer 15 km reden we over een verlaten grindpad waarop je enkel wandelende Camino gangers passeert. Zo lijkt ons belgenland toch wel echgt overbevolkt… Op onze bestemming voor vandaag aangekomen bleek de geplande camping niet meer in gebruik te zijn. Dus hebben we maar aangeklopt in een typische Camino “Albuerge”. Hier kan je op een gemaanschappelijke zaal slapen voor slechts 5 € per persoon. Op deze manier ervaren we het echte nachtleven van een pelgrim ook eens. Want niet iedereen heeft een begeleidingsteam bij zich dat dagelijks de bivak opbouwt en weer afbreekt!

Na de “vlakke” rit van vandaag volgt er morgen weer een rit met meer klimkilometers. Laten we hopen dat de collega pelgrims niet te hard snurken vannacht zodat we uitgerust aan deze rit kunnen beginnen.

Alain



5 opmerkingen:

  1. Hopelijk hadden jullie oordopjes mee!
    Als ik goed reken gaan jullie stilaan naar de 2000!? Nog enkele dagen doorbijten, maar dat kunnen jullie hé! Ik zie dat Karlien en Lene zich ook amuseren ... kippen vangen voor het avondeten!

    Deze keer toch ook zonnige groetjes uit Hasselt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jochen en Hanne25 juli 2012 om 21:16

    Terwijl wij hier keihard zitten te zwoegen op onze bouw, krijgen we dankzij jullie blog toch een beetje een vakantiegevoel. Al zal het zwoegen voor Alain en Pieter niet minder zijn :) Respect voor wat jullie doen! Geniet er nog van en laat jullie nog maar lekker soigneren door de dames.

    Gogogo! Santiago komt dichter en dichter en dichter...
    Groetjes van Jochen en Hanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Chantal en Patrick26 juli 2012 om 12:48

    Mooie blog, leuk om lezen.
    Jullie zijn er bijna: respect !
    Geniet er nog van ...
    Groeten aan de fietsers en de begeleiding.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Christel en Leo26 juli 2012 om 23:10

    Dag Allemaal,
    Amai, dat gaat nog al vooruit zeg.
    Sorry dat wij nu pas reageren, maar tussen al die hospitaalbezoeken door zijn we toch met ons viertjes enkele dagen in Normandië geweest. Het heeft ons goed gedaan.
    We zien dat alles heel goed verloopt en dat jullie er ook met volle (niet altijd misschien) teugen van genieten.
    Dat jullie dit voor elkaar zouden krijgen tot hier toe, daar had ik, met jou doorzettingsvermogen en de wil om te slagen,niet aan getwijfeld. Maar toch vind ik het formidabel wat jullie presteren!
    Nog veel moed voor de laatste ritten en vooral: geniet er van.

    Groetjes uit het snikhete Haspengouw,
    Lotte, Leen, Christel en Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij hopen dat jullie zijn nu goed anngekomen - of bijna
    profitez bien de la récompense bien méritée : vous l'avez fait !
    cela vaudrait bien une médaille aussi :-)
    proficiaat
    take care
    Luc & IT team Danone

    BeantwoordenVerwijderen